Windows Mavi Ekran Hataları Nelerdir? Windows Mavi Ekran Hatası Çözümü

Dünyada en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında Windows işletim sistemi gelmektedir. Windows neredeyse tamamen stabil bir işletim sistemi olsa da zaman zaman mavi ekran hatası ve çökme sorunları meydana gelebilmektedir. Bu hatalar da kullanıcıların deneyimini son derece kötü etkilemektedir. Biz de bu yazımızda Windows mavi ekran hataları nelerdir ve bu hataları nasıl çözebilirsiniz bunlardan bahsedeceğiz.

Windows Mavi Ekran Hatası Nedir?

Windows mavi ekran hatası, Windows işletim sisteminin bir nedenden dolayı düzgü çalışamaması sonucu kullanıcıya gösterilen hata penceresidir. Bu pencere genellikle işletim sistemi bir hata yaşadığında kullanıcıya gösterilir. Bu ekranda işletim sistemi bilgisayardan bazı verileri toplar ve sorunu gidermesi için Microsoft’a gönderir. Aynı zamanda bilgisayar mavi ekran hatası sırasında sistem sorunu çözmeye de çalışır.

Windows Mavi Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

Windows mavi ekran hatasının çözümü sorununuza göre farklılık göstermektedir. Bilgisayar mavi ekran hatası sırasında bir hata kodu gösterecektir. Bu koddaki hatayı öğrenip sorununuzu çözebilirsiniz. Ancak Windows mavi ekran hataları için bazı genel çözümler vardır. Bu çözümleri de aşağıda sizler için paylaştık.

Bilgisayarınızın BIOS Ayarlarını Sıfırlayın

Windows mavi ekran hatası genellikle BIOS ayarlarında yapılan değişikliklerden meydana gelebilmektedir. Eğer sizin sorununuz da BIOS ayarlarından kaynaklanıyorsa BIOS ayarlarınızı sıfırlayarak sorununuzu çözebilirsiniz.

Belleklerinizi Kontrol Edin

Bellek yani RAM Windows mavi ekran hatası almanıza yol açan bir başka sebeptir. Böyle bir durumda bilgisayarınızdaki bellekleri değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızı Kurtarma Moduna Alın

Sorununuz hala devam ederse o halde bilgisayarınızı kurtarma moduna almanızda fayda vardır. Bunun için bilgisayarınıza bir Windows kurulum diski takmanız ve kurulum ekranında “bilgisayarınızı onarın” yazısına basarak onarma modunu çalıştırmanız gerekmektedir. Böylelikle Windows kendisini onarmaya başlayacaktır.

Bilgisayarınıza Format Atın

Eğer hiçbir şekilde mavi ekran hatasını düzeltemezseniz bilgisayarınıza format atmanız hatayı çok yüksek bir ihtimalle düzeltecektir. Ancak format attığınızda bütün verilerinizin kaybolacağını da aklınızda bulundurmanız gerekir.

Bu yazımızda sizlere Windows mavi ekran hatası çözümü hakkında bilgi verdik. Yazımız ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi ve eğer bu yazımız ilginizi çektiyse Lazy Load nedir yazımızı da okumayı unutmayın.

İçeriği Paylaş

Yorum gönder